Doç. Dr. Arzu BAYGÜL EDEN

Anabilim Dalı Başkanı

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İstatistik lisansının ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. 2024 yılında doçent ünvanını almıştır. 2010 yılından beri aktif olarak yerli ve uluslararası ilaç firmaları tarafından yürütülen klinik çalışmalara istatistik danışmanlığı yapmıştır. Ayrıca araştırıcılar tarafından yürütülen yüzlerce klinik çalışmanın istatistik analizini gerçekleştirmiştir. 2017 yılından itibaren lisans , 2019 yılından itibaren yüksek lisans ve doktora düzeyinde Biyoistatistik dersleri vermektedir. 2015 yılından beri Temel ve İleri düzeyde Uygulamalı Biyoistatistik Eğitimleri düzenlemektedir. Uluslararası ve Ulusal İndekslerde yer alan dergilerde toplam 50 adet çalışması bulunmaktadır. 2019 yılından bu yana Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik bölümünde doktor öğretim üyesi olarak görev almaktadır. Biyoistatistik Derneği ve Klinik Araştırmalar Derneği üyesidir.

İlgi alanları:

• – Klinik biyoistatistik
    • – İstatistiksel modelleme
    • – Sağkalım analizi
    • – Örnekleme yöntemleri
    • -Geçerlilik ve güvenilirlik çalışmaları
    • -Klinik araştırma tasarımları
    • – Network meta analiz
    • – Makine öğrenmesi yöntemleri

İletişim: abaygul@ku.edu.tr

Tel: 0212 467 87 00 Dahili: 29225

Doktor Mert Veznikli

Öğretim Görevlisi Doktor

1991 yılında İstanbul’da doğdu. 2010 yılında, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde İstatistik lisansına başlayıp, eğitimi sırasında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde sağlık alanındaki istatistiksel çalışmalar üzerine Biyoistatistik stajı yaptı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 2020-2023 yılları arasında aldığı doktora eğitimini ise, Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik bölümünde, kısmi en küçük kareler yapısal eşitlik modellerinde ikili değişken kullanımını tıbbi veriler ile inceleyerek tamamlamıştır. 2016 yılından itibaren, fen ve sosyal bilimlerin çok çeşitli alanlarında, araştırmacılara istatistiki danışmanlık vermiş ve analiz çalışmaları gerçekleştirmiştir. 2023 yılı itibariyle Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyoistatistik bölümünde, öğretim görevlisi doktor olarak yer almaktadır.

İlgi alanları:

• – Biyolojik ve tıbbi veriler için istatistiki tahmin ve testler
    • – Klinik araştırmaların tasarımı ve analizi
    • – Anket/Ölçek tasarımı